Spiga

Despre CLASS ONE ROMANIAN GRAND PRIX


Class One Romanian Grand Prix se va desfăşura în perioada 31 august - 2 septembrie 2007, pe lacul Siutghiol din Mamaia, si reprezintă a patra etapa din acest circuit mondial de mare vizibilitate şi prestigiu.
Acest lucru a fost posibil datorită schimbărilor pozitive prin care a trecut litoralul românesc în ultimii ani.
Saeed Hareb, Preşedintele WPPA, a subliniat că din punct de vedere geografic, nimeni, în nici o ţară, nu poate oferi ceea ce oferă Constanta: două locuri într-o singură locaţie - lacuri şi mare.Prin Class One Grand Prix, Mamaia intră în acest circuit fabulos alături de oraşe precum Atena (Grecia), Arendal şi Oslo (Norvegia), El Alamein (Egipt), Doha (Qatar) sau Dubai (Emiratele Arabe Unite).
Se estimează că numărul turiştilor şi spectatorilor interesaţi de Class One Romanian Grand Prix va fi de peste 100.000 de persoane şi că se vor consuma cel puţin 1.000 de locuri de cazare.
”Class One este cel mai important eveniment nautic din lume, iar venirea sa în Constanţa va avea un impact extraordinar asupra numelui oraşului şi al staţiunii Mamaia. Organizarea acestui concurs reprezintă un moment mare pentru Constanţa şi va fi punctul culminant al sezonului estival. Am informaţii că vecinii şi principalii noştri concurenţi pe piaţa turismului sunt trişti că nu pot găzdui un eveniment de o asemenea amploare”, a declarat Primarul Municipiului Constanţa, Radu Mazăre.
Remarcabil este faptul că Municipiul Constanţa a câştigat organizarea etapei a patra din circuitul Class-1 în dauna altor oraşe din Turcia şi Bulgaria, cu care a concurat pentru organizarea acestui eveniment.

[sursa]