Spiga

CLASS ONE IN ROMANIA



Class 1 World Powerboat Championship este un spectacol de mare viteza, de arta a conducerii,de putere tehnologica si financiara, un eveniment impresionant, ce capteaza anual atentia a sute de mii de oameni. Locatiile in care se desfasoara aceste curse sunt si ele extrem de spectaculoase: de la nisipurile aurite ale Golfului Arabiei, la apele albastre, ca de otel, ale fiordurilor norvegiene si la plajele mangaiate de soare ale Europei sudice.
8 echipe internationale intra in aceasta cursa, concurand pentru cel mai râvnit premiu din lume în domeniul curselor de barci cu motor - Trofeul Sam Griffith.
Vorbim despre un sport extrem de competitiv, în care barci cu motor de 12 metri lungime, ce cântaresc cinci tone si sunt propulsate de motoare duble de 900 cai putere, se întrec la viteze periculoase ce depasesc 260 de kilometri pe ora, în conditii imprevizibile. Un sport alimentat cu adrenalina, o demonstratie puternica si pasionanta de curaj si îndemânare, ce creaza un spectacol incitant si uneori dramatic.
Class 1 Romanian Grand Prix se va desfasura în perioada 31 august - 2 septembrie 2007, pe lacul Siutghiol din Mamaia, si reprezinta a patra etapa din acest circuit mondial de mare vizibilitate si prestigiu.